שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
מתכון לצזיקי PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי



רכיבים:

 

1/3 גבינת לבנה

2/3 גבינה 9%

1 מלפפון, קלוף ומגורר דק

4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את הגבינות ומניחים אותן ברכזו של חיתול בד. תולים את חיתול הבד למשך 4 שעות לצורך הוצאת הנוזלים.

2. סוחטים את המלפפון המגורר מעודפי הנוזלים ומוסיפים לקערה.  מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

3. מוסיפים את השום, ממליחים ומפלפלים.

 

 
מתכון רוטב שמנת פטריות PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים



רכיבים:

 

1 ק"ג פטריות שמפניון

מעט חמאה

4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

½ ליטר שמנת מתוקה

4 כפות חרדל

מעט טימין טרי

200 גרם גבינת פרמז'ן

 

 

אופן ההכנה:

 

1. במחבת עמוקה מחממים את החמאה והשום, מערבבים וממתינים לרתיחה.

2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך כ - 3 דקות.

3. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים לתוכו את השמנת המתוקה, החרדל, הטימין והפרמז'ן. מערבבים.

4. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה עמוקה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) למשך כרבע שעה.

 
רוטב על בסיס ירקות PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל טבעוני

רוטב הירקות הינו נייטרלי בטעמו והוא משתלב נפלא עם כלל המנות הטבעוניות.

 

הצעת הגשה.


רכיבים:

 

½ כרוב לבן, קצוץ גס
1 בצל בינוני, קלוץ וקצוץ גס
1 גזר גדול, קלוף וקצוץ לעיגולים בעובי 2 ס"מ
1 פלפל אדום, קצוץ לפרוסות בעובי 2 ס"מ
1 פלפל ירוק, קצוץ לפרוסות בעובי 2 ס"מ
4 בצל ירוק, קצוץ גס
6 שיני שום , קלופות וקצוצות גס
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן סומסום
4 כפות סויה טבעי
4 כפות דסילאן

מלח, פלפל שחור

מעט צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את שמן הזית. כשהוא חם מאוד, מוסיפים את כלל הירקות ומאדים במשך כחמש דקות.

2. מוסיפים את הסויה, הסילאן והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

3. מבשלים לעוד 3 דקות ומסירים מהאש.

 
רוטב קישואים ושמנת PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

 

רכיבים:

 

1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות
2 קישואים,  קצוצים לקוביות
4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
חופן עירית, קצוצה
פלפל שחור טחון טרי
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
½ כוס יין לבן
250 סמ"ק שמנת מתוקה

מעט שמן זית, לטיגון

 


אופן ההכנה:

 

1. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית. מאדים את הבצל ומתבלים בפלפל.
2. מוסיפים את חתיכות הקישואים ומטגנים קלות.

3. מוסיפים את השום ואת אגוז המוסקט ומשחימים.

4.  מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי.

5. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח. ומצמצמים את הרוטב.

 
מתכון רוטב לפסטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

 

 

רכיבים:

 

4 - 5 עגבניות גדולות, מגוררות בפומפיה

מעט שמן זית

קורט פלפל שחור

קורט מלח

2 כפות עלי בזיליקום טריים, קצוצים

6 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים בסיר את שמן הזית.  מוסיפים את רסק העגבניות, את השום הקצוץ, את המלח והפלפל ואת עלי הבזיליקום ומערבבים.

2. מבשלים תוך כדי בעבוע עדין במשך 45 דקות.  (מידי מספר דקות, חשוב לערבב על מנת שהרוטב לא יישרף).

 

 
«התחלההקודם11121314151617181920הבאסיום»

דף 17 מתוך 787