אלו פרתה (paratha allu) הדפסה
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

למילוי:

2 תפוחי אדמה גדולים
פלפל צ'ילי אדום/ירוק,  נקי מהגרעינים וקצוץ דק
1 כפית עלי כוסברה,  קצוצים
1 בצל אדום,  קצוץ דק (אפשר לטגן אותו קודם) או ארבעה בצלים ירוקים קצוצים (גם החלק הירוק וגם הלבן)
½כפית שורש ג'ינג'ר,  קצוץ
¼ כפית מלח
1 כפית גדושה אבקת כוסברה
¼ כפית כורכום
¼ כפית זרעי כמון / כמון טחון
¼ כפית גאראם מסלה
¼כפית אבקת צ'ילי או חצי כפית פפריקה חריפה

לבצק:

 

1 כוס קמח מלא
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:


המלית:

1. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
2. מוסיפים לסיר יתר הרכיבים ומערבבים היטב.


הבצק:


1. מוסיפים לקערה את הקמח והמים ולשיםלפחות 5 דקות. אם דביק, להוסיף קמח, אם קשה מדי להוסיף מים.
2. לכסות את הבצע למשל כלרבע שעה
3. לחלק לארבעה חלקים, ללוש כדור מכל חלק לכסות לעוד רבע שעה

הרכבת המנה:

1. לקמח משטח בקמח רגיל.
2. לקחת אחד הכדורים ולרדד לעלה דק (מהמרכז החוצה).
3. להניח מהתערובת במרכז, לקפל ולסגור קצוות.
4. למעוך ולרדד פעם נוספת על משטח מקומח - לשים לב לא "לפצוע" את הפרתה.
5. לחמם מחבת כבדה בלי שמן.
6. להניח על המחבת, אחרי 4 דקות להפוך, אפשר לגלגל על הצד.
7. להניח מכוסה בצד ולעבור לכדור הבא.

 



חפשו מתכון נוסף: