רביולי עם גבינת ריקוטה הדפסה
מתכונים - פסטה



רכיבים:


לבצק:


300 גרם (2 כוסות) קמח

3 ביצים

מלח

1 כף שמן זית


למילוי:


20 גרם חמאה

250 גרם תרד

200 גרם גבינת ריקוטה

מלח ופלפל שחור

1 כף גבינת פרמז'ן מגוררת


לרוטב:


20 גרם חמאה

מיץ מ – 1 לימון

1 כף יין לבן

מלח ופלפל שחור

½כוס שמנת מתוקה

מעט קליפת לימון מגוררת

1 כף גינת פרמז'ן מגוררת


אופן ההכנה:


המילוי:


1. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התרד וכף מים רותחים ומאדים כ- 3 דקות, עד שהתרד מתרכך. סוחטים וקוצצים. שמים ובקערה ומערבבים עם הגבינה, מלח ופלפל שחור והפרמז'ן. מניחים בצד.


הבצק:


1. שמים את מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים. מוציאים למשטח העבודה ומעבדים בידיים עד שנוצר בצק אחיד. משווים לבצק צורה של כיכר מאורכת, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר בין שעה לשבע שעות.

2. פורסים את הבצק לפרוסות עבות (כ- 3 ס"מ) ומרדדים כל פרוסה במכונת פסטה לעלה מלבני ארוך ודק. מניחים עלה על משטח העבודה, מקומח קלות.

3. מניחים כפיות מהמלית לאורך העלה, ברווחים של כ- 5 ס"מ בין כפית לכפית. מברישים את שולי העלה ואת הרווחים בביצה טרופה ומניחים עליו עלה נוסף. מהדקים בשוליים וברווחים בעזרת האצבע, ולאחר מכן מהדקים שוב כל רביולי סביב המילוי בכף יד מעוגלת. חותכים בין רביולי אחד לשני בסכין. ממשיכים כך עם שער העלים. מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים.


הרוטב:


1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים על להבה נמוכה.

2. מחליקים את הרביולי למים הרותחים. מבשלים עד שהם צפים, סופרים עד 10 ומוציאים. מחלקים לצלחות הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: