לחם בשר הדפסה
מתכונים - דברי מאפה

במקור, המתכון ממוצא אלג'יראי, זהו סוג של פיצה שנהוג לאפות בתנור לבנים. זהו לחם עגול, ממולא בבשר מבושל וחתוך בצורת משולשי פיצה.


הכמויות מיועדות להכנת 8 מנות.


רכיבים:


לבצק:


½ ק"ג קמח

¼ כוס שמן

1 כפית מלח גדושה

1 כף סוכר גדושה

½1 כוסות מים פושרים

1 כף שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים


למילוי:


3 בצלים קצוצים

½ ק"ג בשר טחון

½ כוס מים

¼ כפית אבקת מרק

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית כמון

2 שיני שום

3 ביצים קשות פרוסות

3 בצלים פרוסים דק מאוד

שמן זית

מלח

פפריקה אדומה


אופן ההכנה:


1. מכניסים לקערה את חומרי הבצק מלבד הקמח. מערבבים ומוסיפים בהדרגה את הקמח. לשים עד שהבצק רך וגמיש.

2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.

3. לשים את הבצק ומתפיחים שוב חצי שעה, חוזרים על התהליך פעם נוספת.

4. מחלקים את הבצק לשני עיגולים. מרדדים כל עיגול, עד לקבלת עיגול בצק שטוח (כמו פיצה). מניחים בנפרד על נייר אפיה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך 20 דקות.

5. להכנת המילוי, מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן, עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר, המים, הפלפל השחור, אבקת המרק ושיני השום. מבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מתאדים.

6. על גבי עיגול הבצק מפזרים את הבשר ופרוסות הביצה בצורה שווה. מתבלים בפלפל שחור ובכמון. מניחים מעל את פרוסות הבצל ומתבלים שוב במעט שמן, פפריקה ומלח. מכסים עם עיגול הבצק השני. עושים חור קטן במרכז הבצק (להוצאת האדים).

7. אופים במשך 15 דקות בחום גבוה, 200 מעלות. מנמיכים את החום ל 180 מעלות ואופים 25 דקות נוספות.

8. חותכים למשולשים ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: