פיצה ערבית הדפסה
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:


½ ק"ג קמח לבן

280 מ"ל מים

5 גרם שמרים

½ כוס שמן זית

1 שן שום

1 כפית עלי אורגנו קצוצים

¼ כפית מלח

¼ כפית מלח גס


אופן ההכנה:


1. מערבבים את המים עם ½ כוס שמן זית, מוסיפים את השמרים ואת הקמח ובוחשים היטב.

2. מוסיפים את המלח (המלח הדק) ולשים בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק גמיש ומבריק. מכסים בעזרת מגבת/ניילון ומתפיחים למשך שעתיים.

3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, מכסים שוב במגבת/ניילון ומחכים להתפחה (כשעה לערך).

4. מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימאלית.

5. מרדדים את הכדורים במערוך ומשהים כרבע שעה. מועכים את הבצק בעזרת הידיים עד שהופכים אותו לדק ככל האפשר.

6. מורחים את שמן הזית הנותר על עיגולי הבצק, מפזרים עליהם את המלח הגס, השום והאורגנו.

7. אופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב.



חפשו מתכון נוסף: