איך מכינים בצק שמרים הדפסה
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:

 

1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה
¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב
4 ביצים
¾ כוס סוכר
1 כפית מלח


אופן ההכנה:


1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה - בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.



חפשו מתכון נוסף: