סופגניות שמרים הדפסה
מתכונים - מאכלים לחנוכה



רכיבים:


½ שקית שמרים יבשים (שקית במשקל 11 גרם)

1 כוס בירה

1 ביצה, טרופה היטב

2 כוסות קמח תופח (300 גרם)

¼ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

שמן לטיגון עמוק


להגשה:


אבקת סוכר

ריבה אדומה


אופן ההכנה:


1. בקערה עמוקה מערבבים את השמרים עם הבירה. ומוסיפים את הביצה, הקמח, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק אחיד לגמרי. הבצק רך מאוד, כמעט נוזלי.

2. מכסים את הקערה בעטיף פלסטיק ומניחים לעמוד במטבח (לא במקרר) במשך שעה עד שעה וחצי.

3. לפני טיגון הסופגניות מחממים כמות גדולה של שמן בסיר טיגון מיוחד או בסיר רגיל, עמוק, בעל קוטר בינוני (או ווק גדול). חשוב שהשמן יהיה עמוק. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים במרכזו ידית של כף עץ ונוצרות סביבה בועות קטנות.

4. בוחשים היטב את הבצק פעם נוספת עד שלא רואים בועות. מודדים את הכמות לכל סופגנייה בכף מרק או במצקת קטנה (כדאי לשמן את הכף כדי שהבצק יגלוש ממנה ביתר קלות). בעזרת כף שנייה מטילים את הבצק לשמן החם.

5. מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים דקה או שתיים עד שהסופגנייה מזהיבה בחלק התחתון. הופכים בכף מחוררת כדי שתתקבל הזהבה מכל הצדדים.



חפשו מתכון נוסף: