הסופגניות של שפי השף הדפסה
מתכונים - מאכלים לחנוכה



רכיבים:

 

1 ק"ג קמח (רצוי קמח עם משפרים לסופגניות)

½ כוס סוכר

40-50 גרם שמרים טריים (1 חבילה)

½ כוס שמן

1 כפית מלח

2 ביצים

2-3 כוסות מים קרים

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערת המערבל מכניסים את כל הרכיבים ולשים במהירות איטית במשך 4 דקות.

2. מגבירים את המהירות וממשיכים את תהליך הלישה למשך 7-8 דקות נוספות.

3. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במשך 20 דקות.

4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ומתפיחים שוב במשך 30 דקות (עד שהכדורים הכפילים נפחם בכ 50%).

5. מחממים שמן ומטגנים עד שהכדורים צפים.

הערה: יש להקפיד שבהליך הטיגון הכדורים אינם נוגעים אחד השני.

6. מטגנים את הסופגניות במשך 3 דקות בכל צד, מוציאים מהשמן וסופגים את השאריות.

7. ניתן להזליף לסופגניה ריבה ולפזק מעל אבקת סוכר.



חפשו מתכון נוסף: