חזה אווז ביין אדום הדפסה
מתכונים - בשר



רכיבים:

 

2 חזות אווז

1 כף רוטב סויה

1 כף חומץ בלסמי

1 כף דבש

1 כוס יין אדום (חצי מתוק)

2 שיני שום, כתושות

1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק

2 בצלי שאלוט (קטנים), קצוצים דק מאוד

עלי בייבי

 

אופן ההכנה:

 

1. בעזרת סכין חדה, חורצים על חזות האווז חריצים בשתי וערב. (יש לשים לב כי עומק החריץ לכל היותר עד רבע מעובי החזה). (חורצים משני צדדיו).

2.  בקערה בינונית מערבבים היטב את היין האדום, הסויה, השום הכתוש, הצ'ילי הכתוש, בצלי השאלוט. את התערובת יוצקים על גבי חזות האווז. מערבבים היטב ובעדינות (שהחזות ישחו ברוטב) ומשהים בצד למשך כשלוש שעות לפחות (שהבשר יספוג כמה שיותר את הטעמים).  (לא זורקים את רוטב המשרה,  יש בו שימוש)

3. מחממים מעט שמן במחבת כבדה. כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים את חזות האווז (הצד של העור כלפי מטה). כאשר העור נהייה פריך (לאחר 8 - 10 דקות), הופכים צד ומטגנים כדקה.

4. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה של 200º. מכניסים את חזות האווז לתנור ואופים במשך רבע שעה.

5. מוציאים מהתנור ומעבירים הנתחים לקרש חיתוך. (לאחר שהחזות מתקררים), מסירים בעזרת סכין חדה את עודפי השומן (לא לזרוק,  יש בהם שימוש בהמשך).

6. למחבת בינונית יוצקים את החומץ הבלסמי, הדבש, את רוטב המשרה ואת עודפי שומן האווז ומביאים תוך כדי ערבוב לרתיחה.

7. לאחר שהרוטב הצטמצם מעט , מסירים מהאש ומסננים.

8. מסדרים את חזות האווז על גבי צלחות ההגשה ומעל יוצקים מרוטב היין.



חפשו מתכון נוסף: