עוגת אגוזים ומוס שוקולד הדפסה
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

לעוגה:


2 ביצים

½3 כפות קמח מנופה

5 חלבונים קורט מלח

¾ כוס סוכר


למוס השוקולד:


¼1 כוסות שמנת מתוקה

275 גרם שוקולד מריר, קצוץ

5 חלמונים

¼ כוס סוכר

1 כף סירופ תירס בהיר (ניתן להשיג בסופר)


אופן ההכנה:


העוגה:


1. משמנים ומרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר של 24 ס"מ. מחממים את התנור לטמפרטורה נמוכה (120 מעלות).

2. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את אבקת האגוזים ואת הקמח. מערבבים היטב ושמים בצד.

3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית, עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים לקצף באופן הדרגתי את הסוכר ומעלים את מהירות המיקסר ל בינונית – גבוהה, עד שמתקבל קצף חזק, יציב וגמיש.

4. ממלאים מהקצף כוס אחת ומוסיפים אותה לתערובת האגוזים. לאחר מכן מקפלים את תערובת האגוזים לקצף שנותר. מחלקים באופן שווה את התערובת בין שתי התבניות. מחליקים את הקצף באמצעות מרית.

5. אופים את שתי התבניות במשך שעה, עד שהמרנג הופך צבעו לזהוב בהיר ונהייה יבש. לאחר שעה, מוציאים מהתנור, משהים 10 דקות על הרשת, חותכים באמצעות סכין קטנה מסביב לשחרור. הופכים את העוגה מעל לרשת מרופדת בנייר אפייה לצורך צינון מלא.


המוס:


6. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת.

7. לוקחים סיר עם מים חמים, מכניסים לתוכו סיר קטן יותר , מכניסים לסיר הקטן את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. לאחר שנמס, מצננים בצד.

8. לקערת המיקסר מוסיפים את החלמונים ומערבלים במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.

9. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר וסירופ התירס. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים (ללא ערבוב) עד שהתערובת מסמיכה (נהיית צמיגים אך עדיין נוזלית).

10. יוצקים את הסירופ החם אל תערובת החלמונים תוך כדי הקצפה רצופה.

11. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית – גבוהה ומקציפים עוד 7-8 דקות עד שהתערובת מתקררת ומכפילה את נפחה.

12. מקפלים פנימה את השוקולד המומס (אם השוקולד קר, יש לחממו מעט עד שיגיע לטמפרטורה חמימה) ואת הקצפת (אם היא התרככה, אפשר להקציף מעט במטרפה).


ההרכבה:


13. מעל תבנית שטוחה מניחים נייר אפייה. שמים עוגה אחת על גבי התבנית. מורחים חצי מכמות המוס בשכבה אחידה. מניחים מעל את עיגול העוגה השנייה ומורחים את המוס הנותר מעל ובצדדים.

14. מניחים את העוגה במקפיא למשך 2- 3 שעות (עד שהמוס מתקשה).

15. שמים את השוקולד בקערה בינונית, שמים את השמנת והסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. יוצקים מעל לשוקולד. משהים דקה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מצננים לדרגת חום חמימה.

16. יוצקים את הזיגוג החמים במרכז העוגה ומושכים אותה לצדדים לצורך ציפוי אחיד. מעזרת מרית מחליקים את הזיגוג ומצפים את הדפנות. מכניסים למקרר.



חפשו מתכון נוסף: