ז'אבן הדפסה
מתכונים - עוגיות



רכיבים:


1 כוס מים

½  ק"ג סוכר

6 חלבונים

מיץ מ- ½ לימון

כמה טיפות תמצית מי זהר

שקדים ואגוזי מלך קלויים ,לקישוט

1 כפית מסטיקא כתוש או טחון (לא חובה)

 


אופן ההכנה:

 

 

1. מחממים מים וסוכר בסיר על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה וחלקה. מרתיחים ומבשלים עד שהסירופ מסמיך ומבעבע.

 

2. בינתיים מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה.

 

3. מוסיפים לסירופ שעל הגז מיץ לימון ומי זהר, מסירים מהאש ומיד מוזגים לחלבונים בזרם דק, תוך כדי ערבוב (להיזהר לא לשבור את הקצף, אך לא להפסיק לערבב).

 

4. בשלב זה מוסיפים את המסטיקא הטחונה. ממשיכים לערבב כ-10 דקות, עד שהקצף מקבל מרקם של קרם סמיך.

 

5. מעבירים לקערה, מקשטים בשקדים ואגוזים קלויים ומגישים.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: