בראוניז קפה ושוקולד לבן הדפסה
מתכונים - קינוחים ומנות אחרונות

רכיבים:

 

200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר לבן
3 ביצים
30 מ"ל קפה אספרסו
1 כף ליקר קפה
קורט מלח
120 גר' קמח לבן
100 גר' שוקולד לבן,  קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים את תנור האפיה לטמפרטורה בינונית (180º).
  2. מחממים בסיר גדול מים. על גבי הסיר מניחים עוד סיר. מוסיפים את החמאה ואת השוקולד המריר ומיסים אותם תוך כדי ערבוב מתמיד. (אדי המים מחממים את הסיר העליון).
  3. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
  4. מוסיפיםאת הביצים (אחת אחרי השניה), את האספרסו, הליקר והמלח וטורפים,  עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מנפים את הקמח ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד שלו בתערובת. (אין לעבד יותר מדי, אלא רק עד שהבלילה אחידה).
  7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לגובה אחיד בעזרת לקקן.
  8. אופים את הבראוניז במשך 20 - 25 דקות, או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין קצת רוטט (אך לא לחלוטין רך), אין מה לדאוג, הבראוניז מתייצבים בקירור.
  9. מצננים את הבראוניז לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: