ריבת רימונים הדפסה
מתכונים - ממרחים



רכיבים:


4 רימונים (כ-1 ק"ג)

½ ק"ג סוכר


אופן ההכנה:


1. חוצים את הרימונים וסוחטים את המיץ. אפשר לעשות זאת במסחטת הדרים או על ידי סחיטה ידנית של כל חצי רימון מעל מסננת נתונה על גבי קערה. לבסוף אמורה להתקבל כמות של חצי ליטר מיץ סחוט.

2. יוצקים את המיץ לסיר בינוני ומוסיפים את הסוכר.

3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית. ממשיכים לבשל כ-25 דקות או עד שהכמות פוחתת בכ-1/3.

4. מחדירים כף מתכת עד שהיא מצופה כליל במרקחת. מוציאים אותה וממתינים מספר דקות עד שהיא מצטננת.

5. המרקחת מוכנה כשהיא מסמיכה ומצפה היטב את הכף. אם היא ניגרת ממנה לאחר שהצטננה - ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומנסים שוב.

6. כשהמרקחת מוכנה מסירים מהלהבה, מצננים מעט ומעבירים לצנצנות מעוקרות. מאחסנים במקרר וצורכים תוך מספר שבועות.



חפשו מתכון נוסף: