סמוסה צמחוני הדפסה
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


לבצק:


½1 כוסות קמח לבן (כ – 220 גר')

2 כפיות שטוחות של מלח דק

2 כפות שמן צמחי

100 מל' מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


למילוי:


1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 כפית זרעי שומר כתושים

½ כפית אבקת צ'ילי

2 כפיות שטוחות מלח

חופן עלי כוסברה קצוצים

½ ק"ג גזרים קלופים ומבושלים בשלמות כ- 20 דקות עד שמתחילים להתרכך

2 בצלים בינוניים קצוצים

שורש למון גראס קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות


אופן ההכנה:


הבצק:


1. מערבבים את החומרים בקערה (פרט למים ולשמן). יוצרים שקע במרכז הקמח, ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד שמתקבל בצק.

2. מקמחים משטח עבודה ועליו לשים את הבצק מספר דקות עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. מניחים בקערה נקייה סוגרים בניילון נצמד, ומשהים חצי שעה.

3. צרים צורת נקניק ופורסים ל 12-14 פרוסות. מרדדים כל פרוסה לעיגול וחוצים לחצאי עיגולים.

4. מברישים קלות במים את דפנות חצי העיגול. מביאים את פינת חצי העיגול למרכז הצד המעוגל ומהדקים ליצירת "כיס". את ה"כיס" ממלאים במילוי הבשר, מהדקים את השוליים הפנויים ומטגנים בשמן עמוק.


המילוי:


1. פורסים וקוצצים את הגזרים לקוביות קטנות.

2. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הלמון גראס, השום, הג'ינג'ר והתבלינים, וממשיכים לטגן דקה. מוסיפים את הגזרים הקצוצים והמלח, ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הכוסברה, ומצננים לפני המילוי.



חפשו מתכון נוסף: