קובה במילוי פטריות הדפסה
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


2 כוסות בורגול דק

½ כוס קמח מצה

½ כוס קמח רגיל

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

4 כפות שמן זית


למילוי:


2 סלסילות פטריות פורטבלו

¼ כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1 כף עלי תימין

½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור טחון וטרי


אופן ההכנה:


הבצק:


1. משרים את הבורגול בקערת מים פושרים במשך חצי שעה, עד שיתרככו. אחרי חצי שעה מסננים וסוחטים מעט.

2. מוסיפים לקערה עם הבורגול את שאר החומרים ולשים בידיים במשך שלוש דקות, עד שנהיה בצק אחיד. מכסים ומקררים.


המילוי:


1. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן לקוביות של כ ½ס"מ.

2. שמים שמן במחבת רחבה ועל להבה נמוכה מטגנים את השום, הבצל והתימין במשך 3 דקות. מגבירים את הלהבה את הלהבה ומוסיפים את הפטריות תוך כדי ערבות . מערבבים את התערובת במשך 2 דקות. ממליחים ומפלפלים.

3. מסירים את התערובת מהאש ומעבירים אותה לקערה. מוסיפים לקערה את הפרמז/ן והפטרוזיליה ומקררים.


הקובה:


1. מרטיבים את הידיים במים, צרים מהבצק כדורים קטנים.

2. בעזרת הבוהן עושים גומה במרכזו של כל כדור. לוקחים כפית וממלאים בעזרתה מהתערובת.

3. סוגרים את הקובה ומעצבים את צורתו. מטגנים בשמן חם כ 4-5 דקות מכל צד, עד שהקובה משחים.


המלצה:


להגיש לצד יוגורט כבשים.



חפשו מתכון נוסף: