מוסקה צמחונית הדפסה
מתכונים - צמחוני



רכיבים:

 

2-3 חצילים גדולים, פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
שמן זית, מלח, פלפל שחור
4-5 שיני שום פרוסות
6-7 עגבניות טריות, בשלות, מקולפות וקצוצות
קופסא קטנה רסק עגבניות
2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
8 עלי בזיליקום יפים, קצוצים.
מעט סוכר
2 קופסאות קוטג'
2 ביצים
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם תערובת אגוזים שבורים, לא קלויים (מלך, פקאן, לוז, פיסטוק או שקדים)
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור ל180 מעלות.
2. בעזרת מברשת, מורחים את פרוסות החצילים משני הצדדים, ממליחים, מפלפלים ומסדרים בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה. אופים עד להזהבה. מצננים.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומטגנים את השום. מוסיפים את העגבניות. מערבבים ומוסיפים כ - ½ כוס מים. 4. מבשלים במשך 10 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, סוכר ובזיליקום ומורידים מהאש.
4. מערבבים את הקוטג' והביצים בקערה.
5. מסדרים שכבת חצילים בתבנית ומעליה שכבת עגבניות. בוזקים מעט סוכר על העגבניות ויוצקים כשליש מהרוטב. מעל לרוטב יוצקים כשליש מהקוטג', מפזרים גבינות, ומרכיבים בסדר הזה 3 שכבות. מסיימים בשכבת גבינות, ומעליה מפזרים את תערובת האגוזים ואת פירורי הלחם.
6.  מכסים בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות. מסירים את הנייר ואופים במשך 10 דקות נוספות עד להזהבת השכבה העליונה.


חפשו מתכון נוסף: