איך מכינים ירקות מאודים הדפסה
מתכונים - צמחוני

רכיבים:

 

¼ כוס עלי אורגנו, קצוצים

¼ כוס עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות עם מספריים

4 כפות שמן זית כתית מעולה

2 כפות יין לבן יבש, או עוד שמן זית או מיץ לימון

4 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים ופרוסים לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ

1 כרובית גדולה מחולקת לגבעול מקולף ופרוס ולפרחים מחולקים לאשכולות

שיניים מקולפות מראש שום שלם

2 קישואים מזן זוקיני (הכהה), פרוסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ

2 קישואים צהובים (או אחרים), פרוסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בכלי קטן את עשבי התיבול עם השמן והיין. מניחים בצד.
  2. מביאים מים לרתיחה בתחתית סיר האידוי. מנמיכים את האש לבינונית.
  3. מניחים בכלי האידוי את תפוחי האדמה ומאדים 10 דקות.
  4. מוסיפים את גבעולי הכרובית הפרוסים ומאדים 5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את פרחי הכרובית, השום והקישואים ומאדים עוד 5-6 דקות עד שהכל מוכן, אך לא רך מדי.
  6. מערבבים עם תערובת עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.


חפשו מתכון נוסף: