עוגיות שוקולד הדפסה
מתכונים - מתכונים מיוחדים לחולי צליאק

 

רכיבים:

 

170 גרם חמאה

650 גרם שוקוד מריר, חתוך לקוביות

4 ביצים

½1 כוסות סוכר

½ כוס קמח תפוחי אדמה

¼ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

200 גרם שוקולד חלב, חתוך לקוביות

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את תבנית האפייה.

2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים 400 גרם שוקולד המריר. מערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס. מסירים מהלהבה ומצננים קלות.

3. לקערת המערבל מכניסים את הביצים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף קרמי,  אוורירי ותפוח.

4. שופכים את הקצף בתנועות קיפול עדינות לתערובת השוקולד.

5. בקערה נפרדת מערבבים לעיסה אחידה את קמח תפוחי האדמה, את אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערובת לקערת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.

6. מוסיפים את קוביות השוקולד המריר שנותרו ואת קוביות שוקולד החלב ומערבבים לעיסה אחידה.

7. מניחים מתערובת השוקולד מעין תלולית בגובה של 2- 3 ס"מ ומעצבים לקבלת צורה של עוגייה.

8. אופים בתנור במשך 5 דקות, עד ששולי העוגיות מוצקים.

9. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומאחסנים.



חפשו מתכון נוסף: