איך מבשלים אורז הדפסה
מתכונים - כללי

אורז עם קליפת תפוז.

 



הכמויות מיועדות להכנת 5 מנות.


רכיבים:


4 כוסות אורז

קליפה מ -5 תפוזים

½ כוס סוכר

8 כוסות מים

3 כפות מלח

מעט זעפרן

4 כפות שמן

3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ

200 גרם שקדים חתוכים מטוגנים קלות


אופן ההכנה:


1. מפרידים את החלק הכתום של קליפת התפוזים מהחלק הלבן. חותכים מהחלק הכתום רצועות בעובי גפרור. מרתיחים פעמיים במים ומסננים (כדי להגביר את המרירות).

2. מבשלים את הקליפות במשך 5 דקות בחצי כוס מים וסוכר.

3. בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים והמלח. מוסיפים את האורז ובמשלים במשך 7 דקות, עד שהאורז חצי מבושל. מסננים ושוטפים במים קרים.

4. בסיר טפלון מחממים את השמן והזעפרן על אש גבוהה. מניחים מעל את תפוחי האדמה, מעליהם שכבת אורז, שכבת קליפת תפוזים ולבסוף שקדים. חוזרים על השכבות עד לסיום האורז. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.



חפשו מתכון נוסף: