קרפיון ברוטב חריף הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

רכיבים:

 

2 לימונים,  קלופים וחתוכים לקוביות
1 פלפל חריף,  מגולען וקצוץ
1 גמבה,  חתוכה לרצועות
1 כף מלח גס
5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות או קופסת עגבניות שלמות קלופות (500 גרם)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 ראש שום, קלוף
1 צרור פטרוזיליה או כוסברה , קצוצה דק
2 דגי קרפיון חתוכים לפרוסות
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מחממים על להבה בינונית מעט שמן קנולה ומקפיצים במשך 3 דקות את הפלפל החריף והגמבה.
2. מוסיפים את העגבניות וקוביות הלימון, ממתינים שיבעבע, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופפריקה.
3. מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך 25 דקות עם מכסה ועוד 5 דקות נוספות ללא מכסה.
4. מוסיפים כוסברה קצוצה, מכבים את האש ומגישים.


חפשו מתכון נוסף: