דניס בתנור הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

 

רכיבים:

 


שני דגי דניס במשקל , 600-700 גרם כל דג

2 כפות שום כתוש

1 כף פלפל שחור

¼ כוס שמן זית

מלח

3 שיני שום, קלופות וחצויות

 

 

אופן ההכנה:

 

 

1. בקערה בינונית מערבבים היטב את השום, שמן הזית והפלפל השחור. ממליחים וטועמים. (מתקנים תיבול במידת הצורך).
2. יוצקים את הרוטב על הדגים מבחוץ ומבפנים.
3 .חורצים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים בגב הדג ומניחים בכל חריץ חצי שן שום טריה.
4. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (220º).
5. מניחים נייר כסף על תבנית באפייה ומורחים אותה במעט שמן זית (על מנת שהדג לא ידבק לנייר).
6. מניחים את הדגים על גבי הנייר כסף.  עוטפים את התבנית מלמעלה בנייר כסף נוסף (על מנת שהדגים יתבשלו באדי הבישול).

7. רק לאחר שהתנור חם, מכניסים את התבנית למשך 15 דקות בלבד (אחרת הדגים יתייבשו).

 

 



חפשו מתכון נוסף: