מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
2 דגי דניס 500 גרם כל דג 1 כף עשבי תיבול קצוצים (פטרוזליה ,טימין , טרגון ) מלח פלפל מחמאה לשימון התבנית 2 בצלים חתוכים דק 4 תפוחי אדמה חתוכים דק 300 גרם תרד טרי אחרי בלונשיר 2 גזרים חתוכים דק 2 שיני שום קצוצות 100 מ"יל שמן זית 4 עגבניות בשלות ללא קליפה וקצוצות 125 מ"ל יין לבן
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל 200 מעלות.
- לשטוף ולנקות את הדג היטב ולייבש אותו, לחרוץ את העור במספר מקומות למרוח את הדג מבפנים ומבחוץ עם המלח הפלפל ועשבי התיבול.
- לשמן כלי עמיד בחום (קסרול) , לסדר בכלי שכבה של בצל ותפו"א לסדר את התרד על הבצל והתפו"א על התרד את הגזר לפזר את השום על הכול.
- לשים את הדגים על הירקות ולצקת את השמן זית על הדגים והירקות .
- לכסות את התבנית עם נייר פרגמנט וכסף ולאפות כ15 דקות.
- להוציא מהתנור להוריד את הנייר כסף להוסיף את העגבניות והיין ולהחזיר לתנור לא מכוסה 10 דקות נוספות לבדוק שהתפו"א רכים ולהגיש.
|
|