סלט פירות ים בסגנון יפני הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

רכיבים:

 

12 שרימפסים קלופים

8 קלמרי חתוך לטבעות

8 ראשי קלמרי

8 מולים שחורים

שקית מיקס עלי בייבי

ראש חסה אדומה מסולסלת

גזר חתוך דק (בצורת גפרורים)

מלפפון מנוקה מגרעינים

חופן קטן של נבטים סינים (נבטים גדולים)

עגבניה מנוקה מגרעינים חתוכה לרצועות דקות

מעט קשיו קלוי וקצוץ

מעט סומסום לבן קלוי


להכנת המרינדה:


100 מ"ל סויה

100 מ"ל חומץ בן יין אדום

60 מ"ל שמן סומסום

30 מ"ל מים

כף סוכר

שן שום קצוצה דק

מעט ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה

כף רוטב צ'ילי מתוק


להכנת הרוטב:


3 כפות מיונז איכותי

אבקת ווסאבי

מעט מים מעט

מיץ לימון


אופן ההכנה:


להכנת המרינדה:


1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד שמתקבל רוטב אחיד.


להכנת הרוטב:


1. בכלי נפרד מדללים את אבקת הווסאבי עם מים עד שמתקבל מרקם דליל, כמעט נוזל.

2. את הווסאבי המדולל שופכים לאט לאט לתוך המיונז תוך כדי ערבוב, בתוספת של מעט מיץ לימון.


להכנת פירות הים:


1. מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח.

2. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.


בקערת סלט:


1. מכינים את כל הירקות ואת עלי הבייבי.

2. מוסיפים את פירות הים עם 3 כפות מהמרינדה, מערבבים, מוסיפים את הרוטב.

3. קשיו וסומסום מלמעלה, ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: