פורל על מצע של טחינה ובצל הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.

 

רכיבים:


6 סטייקים של פורל

מעט שמן זית

3 בצלים בגודל בינוני

½1  כפות פפריקה מתוקה

1 כוס טחינה גולמית

מעט מיץ לימון

חופן כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:


1. מפלטים את הדגים ומוציאים את כל העצמות.

2. ממליחים, מפלפלים ממורחים בעזרת מברשת משמן הזית על גבי נתחי הפילה.

3. צולים על הגריל עד שמזהיב.

4. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות, מערבבים עם הפפריקה המתוקה.

5. לקערה נפרדת מכניסים את הטחינה הגולמית, הכוסברה, מיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך.

6. מורחים מעט מרוטב הטחינה על מנות הדג.

7. מסדרים את נתחי הדג על גבי תבנית, מפזרים מהבצל. מדללים את יתרת הטחינה במים ויוצקים על הדגים.

8. מכניסים לתנור לטמפרטורה של 170 נעלות ואופים במשך 7-8 דקות.



חפשו מתכון נוסף: