
הצעת הגשה.
רכיבים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
½1 כוסות קמח תופח
100 גרם אגוזים קצוצים גס
למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה (כל מיכל 500 מ"ל)
2 כפיות קפה נמס
4 כפות סוכר
תבנית בקוטר 28 ס"מ
2 עיגולי נייר בקוטר של התבנית
אופן ההכנה:
1. יום לפני ההגשה שמים בסיר את כל חומרי המלית ומביאים לרתיחה. מניחים במקרר למשך 12 שעות.
2. בקערת המיקסר מכניסים את החמאה, המרגרינה והסוכר וטרופים יחד עד שמתקבלת תערובת קלילה וקיצפית.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף מוסיפים את האגוזים. מערבלים בעדינות (על מהירות נמוכה) עד שמתקבל בצק רך.
4. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים לעלים בקוטר העיגולים, אם יש צורך מוסיפים קמח.
5. את עלי הבצק אופים עד שהם מזהיבים ותופחים מעט. מוציאים מהתנור, משהים שמעט יתקררו ומסירים את ניירות האפיה.
6. מקציפים את תערובת המלית עד שמתקבלת קצפת נוקשה.
7. מניחים עלה עגול אחד על צלחת ההגשה, מורחים עליו מחצית מהקרם וסוגרים בעיגול השני. מורחים על העיגול השני את יתרת הקרם ומצננים במקרר.
טיפ:
את כל עוגות השכבות למינהן יש להכין יום לפני ההגשה, על מנת להקל על החיתוך.
|