שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת רולדה PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

30 גר' שמרים טריים או 3 כפות "שמרית"

½ כוס מים פושרים

1 כוס סוכר

½ כוס חלב

120 גר' חמאה

1 כפית מלח

3 ביצים

3-4 כוסות קמח


לזיגוג:


1 כוס אבקת סוכר

30 גר' חמאה

2 כפות חלב

4 טיפת תמצית וניל או שקדים


אופן ההכנה:


1. מכניסים את השמרים לקערה וממיסים אותם במים. מוסיפים ½ כפית סוכר ובוחשים. מניחים בצד למשך 10 דקות לצורך תסיסה.

2. לוקחים סיר קטן, יוצקים לתוכו את החלב, החמאה, המלח ומחצית מכמות הסוכר ומבשלים יחד עד שהסוכר והחמאה נמסים. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.

3. מוזגים את תערובת החלב לקערת השמרים, טורפים פנימה 2 ביצים, מוסיפים 3 כוסות קמח וטורפים כ-6 דקות.

4. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את התערובת. לשים במשך 5 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. ( במידה וצריך – ניתן להוסיף קמח).

5. משמנים היטב קערה עמוקה ומכניסים לתוכה את הבצק. הופכים את הקערה מספר פעמים על מנת שהבצק ישומן מכל צדדיו. מכסים במגבת או בבד לח ומתפיחים במשך שעה וחצי.

6. מכינים את המלית (ראה בקטגורית המלית).

7. חובטים קלות בבצק ומרדדים למלבן בגודל של 50X45 ס"מ. על המלבן המרודד מורחים את המלית, ומותירים סביב שוליים של 2.5 ס"מ.

8. מגלגלים בצורה הדוקה את הבצק ומניחים על גבי תבנית האפייה.

9. מותירים את הרולדה על גבי בתנית האפייה כרבע שעה, כאשר בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעות.

10. אופים במשך 20 דקות.

11. מערבבים היטב את כל חומרי הזיגוג ומורחים את התערובת על גבי העוגה החמה.



חפשו מתכון נוסף: