רכיבים:
½5 כוסות קמח לבן
30 גרם שמרים
440 מ"ל חלב
½ כוס סוכר
2 ביצים
½ כף מלח
¼ תמצית וניל
2 חלמונים
200 גרם חמאה
המלית:
½ כוס שקדים
1 כוס שוקולד מריר
1 כוס אגוזי מלך קלופים
½ כוס סוכר
½ כוס צימוקים טבולים ברום
אופן ההכנה:
1. לוקחים 2 תבניות ארוכות (של רולדה), משמנים ומקמחים אותן.
2. מערבבים 320 גרם קמח, את השמרים ואת החלב ומשהים כשעתיים להתפחה.
3. מערבבים היטב 2 ביצים, 2 חלמונים, 100 גרם סוכר, תמצית וניל וחמאה. מוסיפים תוך כדי בחישה עוד 125 גרם קמח לבן. בוחשים עד לקבלת עיסה. ממשיכים לבחוש, מוסיפים מלח ובוחשים. (הבצק שמתקבל צריך להיות רך מאוד).
4. מכניסים את הבצק למקרר להתפחה של מספר שעות.
5. קולים את השקדים ואת אגוזי המלך בתנור וחותכים אותם לחתיכות קטנות.
6. לאחר הוצאת הבצק מהמקרר, חוצים אותו לשניים. כל חלק מרדדים לעובי של ½ ס"מ. משהים להתפחה למשך 30 דקות.
7. מערבבים את חומר המלית (פרט לשוקולד).
8. ממיסים את השוקולד ומשאירים אותו עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
9. לאחר שהתקרר, מוזגים אותו למלית ואת התערובת יוצקים על הרולדה וסוגרים אותה.
10. בעזרת מערוך מאריכים מעט את הרולדות ומגלגלים אותן סביב עצמן.
11. חותכים אותן ל-2, מניחים בתבנית ומתפיחים כ-½ שעה.
12. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 45 דקות.
|