מתכונים -
אוכל הודי
|
רכיבים:
70 גר' עדשים צהובות (שהושרו 45 דק', בושלו עד ריכוך, סוננו וצוננו)
1 ק"ג תפו"א (שבושלו ונמעכו)
½ כוס קמח חומוס
1 כף עלי מנטה קצוצים
2 כפיות גרם מסלה
1 כפית שטוחה זרעי כמון טחונים
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונה
2 פלפלוני צ'ילי קצוצים דק-דק
1 חלמון ביצה
כף מיץ לימון
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה
שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את תפוחי האדמה, הקמח, העדשים, החלמון, התבלינים, מיץ הלימון והמלח ולשים לתערובת אחידה.
2. צרים עיגולים ומשטחים ללביבות.
3. מקמחים במעט קמח חומוס, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים
|
|