רכיבים:
לבצק שמרים:
500 גרם קמח 30 גרם שמרים טריים 250 גרם חלב פושר ½ כוס סוכר 3 ביצים 130 גרם חמאה 5 גרם מלח
¼ לימון מגורד מעט תמצית וניל
לציפוי:
50 גרם חמאה 80 גרם סוכר ½כף דבש 30 גרם שקדים פלחים לבנים . כף חלב מעט גרידת לימון מעט קינמון
למילוי:
400 גרם חלב לבישול 120 גרם סוכר 100 גרם חלב קר
40 גרם קורנפלור 4 חלמונים מעט תמצית וניל או מקל וניל טבעת אפייה בקוטר 18 ס``מ
אופן הכנה:
הבצק:
1. ממיסים שמרים בחלב, מוסיפים סוכר, קמח, ביצים, חמאה, לימון ו-וניל. לשים דקה. מוסיפים מלח וממשכים ללוש 5 דקות נוספות. מניחים בצד 30 דקות, מוצאים את האוויר ומכניסים למקרר לכשעתיים. 2. מחלקים את הבצק למנות של 250 גרם (כ- 5 מנות). משאירים אחת לשימוש מיידי ואת היתר עוטפים בניילון נצמד, כל אחת בנפרד, ומקפיאים לפעם אחרת. (מקסימום זמן לשימור במקפיא 30 יום) 3. מרדדים את הבצק לתוך תבנית עגולה משומנת.
הציפוי:
1. מרתיחים את כל המרכיבים יחד, ומורחים עם כף על תחתית הבצק. מניחים לבצק לתפוח כ-30 דקות ואופים בתנור מחומם מראש כ-15 דקות על 180 מעלות. מצנניים.
המילוי:
1. מערבבים את החלב הקר והקורנפלור, מוסיפים חלמון ומקל או תמצית וניל.
2. מרתיחים 400 גרם חלב וסוכר. כשהחלב רותח מעבירים במנות קטנות אל תערובת הקורנפלור הקרה ומערבבים (לשם השוואת טמפרטורות). מחזירים לבישול ומערבבים הכל יחד עד שהפודינג מעלה בועות. 3. חותכים את העוגה באמצע ויוצרים תחתית ומכסה. מניחים מסביב לתחתית טבעת,יוצקים פנימה את הפודינג החם ומיישרים
מניחים מעל את המכסה עם תערובת השקדים. מקררים שעה. ניתן לקשט עם פירות.
|