רכיבים:
לציפוי ומילוי:
1 כוס אגוזי מלך
¼ כוס סוכר חום (מומלץ חום בהיר)
2 כפיות קינמון
½ כוס קמח
50 גרם חמאה
לבצק:
6 חלמונים ½ מיכל שמנת להקצפה 3 כוסות קמח ½1 כוסות סוכר קורט מלח 2 כפיות אבקת אפייה 1 מיכל קרם פרש 200 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) משמנים את תבנית האפייה.
לציפוי:
1. במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים אגוזי מלך, סוכר, וקינמון, מוציאים ¾ כוס ושומרים למילוי העוגה. מוסיפים קמח וחמאה למעבד המזון ומפעילים כחצי דקה עד שמקבלים גושים קטנים של בצק. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר.
לבצק:
1. בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם שמנת מתוקה.
2. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים מיכל קרם פרש וחמאה ומערבבים במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחים. מוסיפים את החלמונים עם השמנת וממשיכים לערבב. 3. מעבירים קצת יותר מ - ¼ מהבצק לתבנית, מישרים את פני הבצק ומפזרים את המלית. מכסים בשארית הבצק, מיישרים ומצפים בפירורי הבצק.
4. אופים כ- 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
|