שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
לחם טיגמו - (Tingmo) PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:

¼ קילו קמח לבן או מלא
½ כפית אבקת אפייה
כפית שמרים
כוס מים פושרים
½ כף סוכר
1/8 כפית פלפל שחור/פלפל צ'ילי
½ כפים מלח
½ כפית כורכום
כף שמן

אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה מים , אבקת אפייה, סוכר ושמרים .
2. לנפות לקערה אחרת את הקמח, להוסיף את התערובת הראשונה לאט לקמח עד שנספג לחלוטין.
3. ללוש במשך 7 דקות (100 פעמים) באמצעות שורש כף היד.
4. ליצור כדור ולהבריש אותו בשמן.
5. לכסות את הבצק למשך חצי שעה להתפחה.
6. ללוש שוב 5 דקות - להוצאת האוויר.
7. לרדד לעיגול דק.
8. למרוח על הבצק כף שמן, לפזר פלפל שחור, מלח וכורכום.
9. לגלגל את הבצק לרולדה ולחלק ל-4 חלקים.
10. לחצות כל חלק לחצי.
11. לגלגל החוצה כל חתיכה כך שהתבלינים נחשפים החוצה.
12. מרתיחים מים בכלי אידוי ומאדים למשך 15 דקות.



חפשו מתכון נוסף: