מתכונים -
דלי קלוריות
|
ערך קלורי = 130 קלוריות למנה.
רכיבים:
½ קילו קוביות אננס או פרוסות משומרות בסירופ קל
50 גרם מרגרינה מומסת
1 ביצה
2 כפות סוכר
תמצית וניל
¼ כוס מי שימור האננס
¾ כוס קמח תופח
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מסננים את קוביות האננס ושומרים את הסירופ בצד.
3. מערבבים בקערה את קוביות האננס עם המרגרינה ושוטחים בתחתית התבנית. אופים 15-20 דקות, עד שהקוביות ישחימו.
4. בינתיים טורפים בקערית את הביצה עם הסוכר וכמה טיפות וניל. מודדים 1/3 כוס ממי שימורי האננס ומוסיפים לבלילה, לסירוגין עם הקמח. טורפים היטב אחרי כל הוספה.
5. מנמיכים את חום התנור לבינוני- נמוך (170 מעלות), מוציאים בזהירות את התבנית, יוצקים את הבלילה על האננס ואופים 15-20 דקות עד שהבצק יזהיב. 6. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, ומגישים בעודה חמה.
|
|