רכיבים:
¼ ק"ג שווארמה הודו חתוך לקוביות
1 גזר בינוני
1 תפוח אדמה בינוני
1 קישוא בינוני
1 בטטה קטנה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את בשר ההודו. מכניסים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה.
2. ושוטפים היטב את הירקות וקולפים אותם. פורסים את הבטטה ואת הגזר לעיגולים ואת הבטטה, הדלעת ותפוח האדמה לקוביות. מוסיפים את הירקות לסיר.
3. מכסים את הירקות במים ומבשלים כ-50 דקות עד שהם מתרככים. (כ-10 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה).
4.עם סיום הבישול מעבירים את הבשר ואת הירקות למעבד מזון/בלנדר, מוסיפים 2 ספלים מלאים בנוזלי המרק ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה.
הערה:
א. ניתן שלא לחתוך את הירקות, אך זמן הבישול יתארך.
ב. ניתן לשלב מגוון ירקות, ניתן גם ללא בשר.
ג. את הפטרוזיליה כדאי להוסיף רק בפעם השניה או השלישית שמכינים המרק, אחרי שהתינוק התנסה כבר באכילת המרק ללא הטפרוזיליה
|