רכיבים:
2 עגבניות גדולות ובשלות
¼ כוס אורז לבן
1 בצל בינוני
1 שן שום
1 כפית מיץ לימון (אפשרות)
2 כפות שמן
1 כפית סוכר
4 כוסות מים
1 כף קרם פרש (ע"ע באתר סירים) או שמנת חמוצה (אפשרות)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, חותכים את הבצל לקוביות ומזהיבים.
2. חולטים את העגבניות במים רותחים למספר דקות ומסירים את קליפתן.
3. חותכים את העגבניות ומוסיפים לבצל (שהשחים כבר), מערבבים ומכסים במים.
4. מוסיפים לסיר את האורז הלבן, את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה במשל ½ שעה (עד שהאורז נהייה רך מאוד).
5. לקראת סוף הבישול, קוצצים את שן השום ומוסיפים לסיר.
6. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הקרם פרש/שמנת חמוצה.
7. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
|