רכיבים:
5 פילטים של בורי, נקי מעצמות, המשקל 100 גר' כל אחד 4 כפות טחינה גולמית מאיכות גבוהה שלוש כפות חומץ בן יין, אדום ומשובח 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה שן שום כתושה, וקצוצה דק מיץ מעגבניה אחת שמן קנולה, לטיגון כוס מים מעט קמח לבן מלח, פלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: 1. ממליחים ומפלפלים את הדגים. 2. מחממים מחבת, מקמחים את הדגים, ומטגנים אותם במחבת כשלוש דקות מכל צד. מוציאים, מספיגים על נייר מגבת , ושומרים חם. 3. במחבת נוספת, מוזגים טחינה, חומץ ומים, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 4. מוסיפים דגים, שום, מיץ עגבניה, מלח ופלפל, ומבשלים בעדינות כ-5 דקות בלי להרתיח. 5. מפזרים פטרוזיליה מעל, ומגישים מיד.
|