5. לפזר מעל את יתרת הפטרוזיליה והכוסברה, למלא מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל הדג, עד שכמעט מגיע לעור של הדג, צריך להיות פחות שלא יציף את התיבול.
6. לכסות את הסיר ולבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה.
כשרותח יש להקטין את הלהבה מעט ולבשל מכוסה כ-10 דקות נוספות ולהוריד מכסה. מכאן זה יתבשל לאורך כל הזמן ללא מכסה, על אש בינונית, לא רתיחה חזקה, אך יש ביעבוע מתמיד.
7. כרבע שעה לאחר תחילת הבישול, יש להוסיף את תערובת השמן האדום. כשדואגים כל הזמן לערבב את הרוטב על ידי הרמת הסיר באוויר והטייתו מצד לצד ומדי פעם לקחת מהרוטב בעזרת כף ולצקת על הדג מלמעלה לטעום ולתקן מליחות. (יש חשיבות מרובה, ליציקת הרוטב מעל הדג במהלך הבישול, זה מאפשר לדג להמשיך לספוג טעמים מהרוטב למרות שכבר אינו טובל בו).
אין לגעת בדג מלמעלה, כדי שכל התיבול יישאר צמוד לבשר הדג. יותר ליופי, כי את הטעם הוא מקבל מהבישול הממושך ברוטב.
8. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהמים מצטמצמים לכדי שליש.
9. מנמיכים את האש למינימום וממשיכים את הבישול. לא לשכוח, מדי פעם לקחת מהרוטב ולצקת מעל הדג.
10. אם רוצים כמות גדולה של רוטב, אפשר לסיים את הבישול בשלב זה. ואם לא, יש להמשיך את הבישול האיטי, עד להתאיידות כמעט כל הנוזלים ומה שישאר בתחתית הסיר יהיה רק השמן