שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת דובדבנים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:


לבצק:

 

275 גרם חמאה רכה

250 גרם אבקת סוכר

4 ביצים

250 גרם קמח תופח

 

לשכבת הדובדבנים:

 

500 גרם דובדבנים (לא משנה אם טריים, קפואים, משומרים) מסוננים ומגולענים

¾ כוס סוכר

1 כף דבש

2 כפות ברנדי

30 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. לקערת המיקסר מכניסים את החמאה ואת אבקת הסוכר. מחברים למיקסר את וו הגיטרה ומקציפים במשך 5 דקות, עד שהתערובת תתפח ותהיה קטיפתית. מוסיפים את הביצים (אחת-אחת), עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערות חלקה. מניחים במקרר למשך חצי שעה.

 

שכבת הדובדבנים:

 

1. למחבת רחבה יוצקים את כל הרכיבים ומבשלים על אש גבוהה במשך 5 דרות (תוך כדי ערבוב מתמיד). מסננים היטב ומקררים מעט. (שומרים את נוזלי הסינון).

 

העוגה:

 

1. שמים את דובדבנים בתחתית כלי אפייה עגול בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים ¼ כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתיתהכלי ומקררים מעט.

2. מורחים את הבצק בעזרת כף רטובה על שכבת הדובדבנים (שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של 2 ס"מ).

3. אופים בטמפרטורה בינונית (180 מעלות) במשך 25 דקות, עד שהבצק יציב לגמרי.

4. מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות. הופכים את העוגה על צלחת ההגשה. מצמצמים מעט את נוזלי הדובדבנים על להבה גדולה ללא מכסה. בהגשה, יוצקים מהרוטב החם על פרוסות העוגה.

 



חפשו מתכון נוסף: