מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
1 עוף טרי מחולק ל-6 או 8
¼ כוס קמח
¾ כפית כמון
¾4 כפית אבקת כוסברה
¼ כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר)
½ כפית אבקת שום או כף שום כתוש
1 כפית כורכום
פלפל שחור או לבן לפי הטעם
½ כוס שמן קנולה או זית או תערובת
3 בצלים אדומים גדולים, חצויים ופרוסים
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
2-3 כפיות גרגרי סומק טחונים
אופן ההכנה:
- שוטפים את העוף וטובלים למשך 2-3 דקות באמבטיה של מים רותחים. מוציאים, משפשפים את העור עם סכין כדי להוציא עודפי שומן ונוצות, ומייבשים עם מגבת נייר.
- בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם הכמון, כוסברה, כורכום, זנגביל, אבקת שום ופלפל שחור, ומפזרים על צלחת שטוחה.
- טובלים את חלקי העוף בתערובת ומנערים קלות כדי להוציא עודפי קמח.
- מחממים את 1/2 כוס שמן הקנולה במחבת רחבה, ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה (אם עושים את התהליך בשתי נגלות, רצוי לנקות את השמן מפירורים מדי פעם).
- מוצאים את העוף מהמחבת ומסננים עודפי שמן.
- במחבת נפרדת, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית-גבוה, תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מפזרים למעלה כפית סומק, מערבבים קלות, ויוצקים לתוך קדרה או מחבת רחבה.
- מסדרים מלמעלה את העוף, מוסיפים את המים והזיתים, ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעוף מוכן.
- מפזרים למעלה את יתר הסומק ומגישים עם אורז.
|
|