רכיבים:
250 גרם עלי ורדים אדומים
250 גרם סוכר
½2 כוסות מים (או כוס מיץ תפוזים טרי + ½1 כוסות מים)
1 כפית שטוחה של מלח-לימון
קליפה ומגוררת ומיץ מ ½ לימון
אופן ההכנה:
1. לתוך מחבת עמוקה או ווק מכניסים את המים/מים+מיץ תפוזים ואת הסוכר, מערבבים היטב ויוצרים סירופ.
2. מעסים בעזרת הידיים את עלי הורדים עם מלח הלימון, עד שהם נעשים ממורטטים.
3. מעבירים את העלים לסירופ שבווק/מחבת, מביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 20 דקות תוך כדי בחישה לפרקים.
5. מגבירים את הלהבה לגבוהה ביותר ומבשלים כ 5 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.
6. מניחים להתקרר, אם דליל מדי – מרתיחים שוב את הריבה על להבה גבוהה, בוחשים ומאדים את הנוזלים.
7. טועמים, מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מוסיפים את קליפת הלימון המגורר.
|