רכיבים:
300 גרם פסטרמה, חזיר או הודו
2 שיני שום
1 חבילה ספגטי
¼ כוס יין לבן
¼ חבילה חמאה או ¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. חותכים את הפסטרמה לרצועות רחבות למדי.
2. מועכים את השום ומטגנים אותו בחמאה עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.
3. מוסיפים למחבת את הפסטרמה ומטגנים על אש קטנה כ-2 עד 3 דקות.
4. מוציאים את הפסטרמה, משאירים את הנוזלים במחבת ומוסיפים את היין.
5. מגדילים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת ל-50%.
6. מחזירים למחבת את הפסטרמה, ממליחים ומפלפלים , בוחשים ומורידים מהאש.
7. מבשלים את הפסטה עד שהיא אל דנטה.
8. אם הרוטב סמיך מדי, מוציאים מסיר הפסטה ¼ כוס ממי הבישול ומוסיפים לרוטב.
9. שופכים על הפסטה את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מייד.
|