שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פסטה, פטריות ובייקון PDF הדפסה דוא
מתכונים - פסטה

רכיבים:


½ קילו אטריות ביצים - טליאטלה או פטוצ'יני

½ קילו פטריות שמפיניון - קצוצות גס

250 גרם בייקון - קצוץ לקוביות קטנות

1 בצל - קצוץ

½ קילו עגבניות - קלופות, קצוצות ומסוננות, אפשר מקופסה

½ כוס יין לבן

½ כוס שמנת לבישול

3 כף שמן זית

1 פלפל שאטה

3 כפות פרמז'ן

מלח

פלפל


אופן ההכנה:


1. מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד. מטגנים בה שתי דקות את פלפל השאטה.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הבייקון. מטגנים דקה או שתיים עד שהשומן מתחיל להימס.

3. מוציאים את פלפל השאטה ויוצקים פנימה את היין. כשהיין מתחיל לבעבע, מוסיפים את הפטריות. ממשיכים בבישול תוך ערבוב. כשהפטריות מחליפות צבע ומתחילות להתרכך, מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עד שהרוטב מצטמצם כמעט לגמרי. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומסירים מהאש.

5. בסיר גדול עם מים מומלחים מעט ורותחים מבשלים את האטריות. מסננים.

6. על אשבינונית ומביאים את המחבת לרתיחה. מוסיפים את האטריות. מערבבים שתי דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את הפרמז'ן. מערבבים ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: