שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים חלה לשבת PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:


½ ק"ג קמח לבן

½ ק"ג קמח מלא

½ כוס סובין (לא חובה)

כפית מלח

5 כפות סוכר או דבש

2 כפות שמרים יבשים

½ כוס שמן קנולה

ביצה טרופה

תערובת זרעונים לפי הטעם (שומשום, קצח, פשתן, פרג)


אופן ההכנה:


1. שמים בקערת המיקסר את המלח ועליו את הקמח ושאר החומרים פרט לשמן. משתמשים בוו הלישה של המיקסר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.

2. מוסיפים מים פושרים, כוס או שתיים ומעלים מעט את המהירות. ממשיכים לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק אחיד (בין 3 ל-4 כוסות לקילו).

3. מוסיפים את השמן ומעלים את המהירות למקסימום. לשים את הבצק במיקסר כחמש דקות. מכבים, מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת.

4. מתפיחים כשעתיים ובמהלך ההתפחה נותנים לבצק מכה חזקה שתפיל אותו (לפחות פעמיים).

5. כשהוא שוב תופח מוציאים אותו ומחלקים לשלושה חלקים.

6. קולעים צמות מכל חלק ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה.

7. מורחים אותו בביצה טרופה ומפזרים זרעונים לפי הטעם.

8. מניחים לתפיחה עד שהחלות יכפילו את נפחן (לפחות ארבעים דקות).

9. אופים בחום של 220 מעלות 20-25 ד' עד שהחלות זהובות מאד.

10 מוציאים, מעבירים לרשת צינון ואחר כך עוטפים בנילון.



חפשו מתכון נוסף: