מתכונים -
מטוגנים ופסטלים
|

רכיבים:
1 קמח מנופה
1 כף מלח
½1 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים רותחים
6 כוסות מים פושרים עד חמים
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה את הקמח, המלח, השמרים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף.
2. מוסיפים 6 כוסות מים פושרים עד חמים ובוחשים היטב שלא יהיו גושים.
3. לוקחים בקערה נפרדת ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים רותחים. לוקחים בעזרת הידיים שני חופנים של קמח, מוסיפים למים ומערבבים היטב עד שהבצק יהיה כמו דייסה.
4. שופעים לקערה הראשונה ומערבבים היטב. משהים את הבצק בצד עד שיראו עליו בועות.
5. משמנים מחבת בעזרת בנייר סופג מרוח בשמן ויוצקים במצקת פעמיים לתוך המחבת.
6. מטגנים על אש גבוהה עד שרואים שכל הבצק נהיה חורים. משאירים עוד מספר דקות, מוציאים ומניחים על גבי מגבת.
|
|