הכמויות מיועדות להכנת 24 לחמניות.
רכיבים:
½3 כוסות קמח (500גרם)
½ שקית שמרית (25 גרם)
½ כוס חלב פושר (120 מ"ל)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
¼ כוס שמן (60 מ"ל)
½ כפית מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל- 3 חלקים שווים.
5. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי ½ ס"מ וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
|