שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק עדשים וכוסברה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים



רכיבים:


2 כוסות עדשים יבשים (מסוג אחד או מעורבים, אפשר גם חומוס או שעועית)

2 כוסות עלי כוסברה – רק העלים, בלי הגבעולים, ואין צורך לקצוץ

2 בצלים גדולים קצוצים, שטוגנו לגוון זהוב-חום

כפית ג'נג'ר

כפית שום כתוש

2-3 פלפלי צ'ילי קצוצים

כף חילבה

רסק עגבניות

גזר חתוך לקוביות/עיגולים

גבעול סלרי קצוץ

מלח

שמן


תבלינים לפי הטעם:


גרגירי פלפל אנגלי

זרעי חרדל

זרעי כמון

זרעי כוסברה

כפית שום כתוש

כפית ג'ינגר קצוץ

2-3 פלפלי צ'ילי קצוצים

תרמילי הל

עלי דפנה


אופן ההכנה:


1. להשרות את העדשים במים במשך 4 שעות או יותר, לסנן את המים.

2. להרתיח בסיר כ 2 ליטר מים. להוסיף את העדשים ולהביא לרתיחה.

3. לבשל על אש קטנה במשך 10 דקות. לסנן ממי הבישול ולשמור בצד.

4.להוסיף לסיר 3 כפות שמן. להוסיף את התבלינים ולהקפיץ כ 3 דקות.

5. להוסיף את הבצל ולהקפיץ שוב כ 3 דקות.

6. להוסיף לסיר 2 ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה.

7. להוסיף את העדשים והגזר ולהביא לרתיחה.

8. להנמיך את הלהבה ולבשל במשך 10 דקות.

9. להוסיף את עלי הכוסברה, הסלרי, החילבה, רסק העגבניות, תבלינים (פפריקה (מתוקה וחריפה), קינמון, אבקת קארי, kitchen king, garam masala, כורכום) וכפית מלח ולבשל יחדיו עוד 10 דקות.

10. לכבות את האש, לכסות כרבע שעה, לטעום ולתקן תיבול.

11. לפני הגשה, להביא לרתיחה פעם נוספת.



חפשו מתכון נוסף: