רכיבים:
תחתיות של כ - 10 ארטישוקים טריים, או קפואים
3 בצלים גדולים
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות קמח תופח, או קמח רגיל + קמצוץ אבקת אפיה
4 ביצים טרופות
¾ כוס גבינה קשה מגורדת לפי טעמכם (עמק, קשקבל או פרמז'ן)
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1.במחבת גדולה או בסיר ממיסים את חבילת החמאה.
2. קולפים וקוצצים את כל הבצלים לקוביות (לא קטנות מדי).
3. על אש נמוכה מזהיבים את הבצל בחמאה (עד שיהפוך לשקוף).
4. חותכים את תחתיות הארטישוק לקוביות כמו לסלט (אם משתמשים בקפוא - מפשירים לפני כן).
5. מוסיפים את הארטישוק ומקפיצים קצת עם הבצל, למשך כמה דקות. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
6. מעבירים לכלי אפיה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות ואופים עד שפני הפשטידה מזהיבים והיא יציבה.
7. מקררים מעט ומניחים להתייצב בטמפרטורת החדר.
|