רכיבים:
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 גזר קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
4-6 שיני שום קצוצות דק
½1 ק"ג בשר טחון
יין אדום
שמן זית
מלח
פלפל
שמן חריף
בזיליקום
רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות
פרמז'ן מגורד
בצק עלים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.
2. מוסיפים את השום ומאדים מעט.
3. מוסיפים את הבשר לסיר ובעזרת מזלג מטגנים ומפוררים את הבשר עד להשחמתו.
4. מוסיפים יין אדום עד לכ- ¾ גובה הבשר ומניחים על אש בינונית שיצטמצם.
5. מוסיפים רסק עגבניות 200 - 250 גרם ועגבניות מרוסקות (קופסא 900 גרם), מתבלים ומניחים על אש נמוכה עד שיש מעט מאוד נוזלים (לא לייבש)
6. מרדדים את הבצק, מניחים עליו את הבשר, מפזרים מעליו גבינת פרמז'ן ומגלגלים לרולדות. מניחים בתבנית משומנת, מורחים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל כ- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב.
|