רכיבים:
2 כוסות עדשים חומות, מושרות ומסוננות
1 גבעול רוזמרין
3 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום / ירוק טרי וחריף, שטוף ונקי, קצוץ דק
2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
25 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים קצוצים
½ כוס עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצים דק
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון טבעי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הרוזמרין, התימין ועלי הדפנה. מכניסים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מתרככות (לא רכות לגמרי), מסננים ומשהים לקירור.
2. מעבירים את העדשים (לאחר שהתקררו) לקערה, מוסיפים את יתר החומרים (פרט לרצועות הנענע, הבצל הירוק והפטרוזיליה/כוסברה). משהים בצד כ-40 דקות.
3. לפני ההגשה מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה/כוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
|