מתכונים -
צמחוני
|
תרד ברוטב טופו ושומשום.
רכיבים:
קופסת תרד, שטוף ונקי מגבעולים 5-6
פטריות שיטאקה מיובשות
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר
לרוטב:
6 כפות זרעי שומשום קלוי
1 בלוק טופו
1 כף מירין
3 כפות סוכר
1 כפית רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. חולטים את התרד במי מלח רותחים, מסננים ומניחים בצד.
2. חותכים את הפטריות ומשרים במים חמים למשך חצי שעה. שמים את הפטריות עם מי ההשריה בסיר. מוסיפים את הסויה והסוכר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזל מסמיך.
3. להכנת הרוטב: כותשים את השומשום במכתש. מעבירים את הטופו דרך מסננת לתוך הקערה. מוסיפים את המירין, הסוכר והסויה ומערבבים.
4. סוחטים את עלי התרד. מוסיפים מעט רוטב סויה, מערבבים וסוחטים שוב. מניחים בקערה. מוסיפים את הפטריות ואת הרוטב ומערבבים.
|
|