
רכיבים:
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1-2 פלפלים חריפים (ירוקים /אדומים)
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן תירס
8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
5 עגבניות גדולות קצוצות גס
מלח
פלפל שחור
2 כפיות קיבל טחון (כרוויה)
אופן ההכנה:
1. חוצים את הפלפלים המתוקים, מנקים את הזרעים וחוצים כל חצי לאורכו, ל-4 פרוסות.
2. חותכים את הפלפלים החריפים (כולל הזרעים) לרבעים לאורך.
3. מחממים את 2 סוגי השמן במחבת גדולה. מאדים בה את הפלפלים עד שהם נצרבים מעט. מוסיפים את השום ומאדים תוך כדי ערבוב , עוד 2 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות (אין צורך לקלוף), מלח, פלפל וכפית קימל.
5. מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית – נמוכה, כ- 1 שעה. מערבבים מידי פעם.
הירקות מפרישים נוזלים רבים, כך כשמה שנשאר במחבת הוא רוטב סמיך ולא מימיי. מוסיפים עוד כפית קימל,מערבבים ומסירים מהאש.
הערה: ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת מעוקרת במקרר.
|